OPENINGSUREN

DIENSTEN

Simpelweg versturen via messenger

– In onze apotheek staat service bovenaan. Onze klanten worden persoonlijk benaderd en geholpen waar nodig. Wij doen al het mogelijke om hen te begeleiden in hun medicatiegebruik.

– HUISAPOTHEKER: Voor een betere opvolging van uw medicatie kan u ons ook kiezen als huisapotheker. Dit houdt in dat wij een medicatieschema opmaken met een overzicht van al uw medicatie, wanneer u ze moet nemen, welke dosering en waarom. We houden dit schema nauwlettend in het oog en passen dit aan wanneer nodig. Ook de huisartsen en specialisten zijn in staat deze schema’s op te vragen en aan te passen. Zo staan alle zorgverleners rechtstreeks met elkaar in verbinding. Je huisapotheker heeft altijd een juist medicatieschema voor je klaar en is in staat een persoonlijke begeleiding te verzekeren afgestemd op jouw noden. Wens je meer te weten over wat deze dienstverlening voor jouw kan betekenen? Praat erover met je apotheker!

– LEVERING AAN HUIS: Wanneer u door bepaalde omstandigheden zoals ziekte, ouderdom of een fysieke beperking niet instaat bent uw medicatie zelf op te halen. Voorzien wij de mogelijkheid deze aan huis te leveren. Het is ook mogelijk uw medicatie of verzorgingsproducten te reserveren en later in de apotheek af te halen. Dit kan via onze site op de pagina ‘reserveren’ of via de apothekers app  ‘Onepharma’. (www.onepharma.be)

– MEDICATIESCHEMA: Voor elke patïent kunnen wij op vraag een medicatieschema opstellen. Dit is een overzichtelijk schema waarin duidelijk wordt weergegeven hoeveel geneesmiddelen er moeten genomen worden, waarvoor deze dienen en wanneer ze genomen moeten worden. Breng hiervoor best al uw medicatie mee samen met het bijkomend advies van de arts.

– INDIVIDUELE MEDICATIE VOORBEREIDING:
Patïenten die heel wat geneesmiddelen dienen in te nemen, kunnen soms moeilijkheden ondervinden in het onderscheid maken tussen hun verschillende geneesmiddelen en hun dosering. Voor deze patïenten voorzien wij een individuele voorbereiding van hun dagelijkse medicatie voor elke dag van de week. IMV kan ervoor zorgen dat personen langer thuis behandeld kunnen worden, kan medicatiefouten opsporen en bijgevolg medicatiegerelateerde complicaties vermijden, overconsumptie beperken … Als specialist van het geneesmiddel krijgt de apotheker hiermee een tool om patiëntveiligheid en therapietrouw te verbeteren.

– FARMACEUTISCHE ZORG:
Farmaceutische zorg, of een intensievere patiëntbegeleiding door de apotheker, kan omschreven worden als het garanderen dat de patiënt zijn geneesmiddelen zo correct, efficiënt en veilig mogelijk gebruikt. De apotheker, opgeleid als expert in geneesmiddelen, is de laatste gezondheidswerker die met de patiënt in contact komt bij het opstarten of verderzetten van een medicamenteuze therapie, en tegelijk vaak ook zijn eerste aanspreekpunt voor vragen ivm het geneesmiddel. Hij kan de patiënt dus – naast en in samenspraak met de arts – informeren en opvolgen wat betreft correct geneesmiddelengebruik, therapietrouw en zelfmedicatie.

– INTERACTIES OPSPOREN:
Verschillende geneesmiddelen kunnen met elkaar interageren. Hierbij kan hun werking versterkt, verzwakt of volledig te niet gedaan worden. Geneesmiddeleninteracties kunnen een groot effect hebben op de gezondheid van de patïent. Wij streven er naar om bij elke aflevering van geneesmiddelen, een controle te doen op deze interacties. Zo trachten we een optimale behandeling te waarborgen.

– INTIEME HOEKJE:

Voor patïenten die meer uitleg wensen over hun medicatie of een bepaalde aandoening, voorzien wij een intieme ruimte waar we in alle privacy een volledige uiteenzetting kunnen doen van het probleem.

– VERHUURDIENSTEN:
In de apotheek kunnen verschillende medische toestellen en materialen worden gehuurd: rolstoelen, krukken (gratis), pari-aerosol-toestellen, melkafkolfapparaat,  digitale babyweegschaal, luchtbevochtiger, plaswekker, … Ook bloeddrukmeters, glucosemeters, incontinentiematerialen, sondes en vele andere medische materialen worden verkocht met de nodig uitleg. Andere diensten:  zuurstofdepot met gratis aan huis leveren, materiaal thuisverpleging en wateronderzoek Gratis advies: voeding en cholesterol, afslankingsdieet, babyvoeding, vaccinatie, gezondheidsadvies (verre) reizen, huidverzorging, rookstop

– BEGELEIDING NIEUWE MEDICATIE:
Sinds 1 oktober 2013 kunnen apothekers voor het eerst terugbetaalbare begeleidingsgesprekken aanbieden aan patiënten met een chronische aandoening. Voorlop zijn deze begeleidingsgesprek enkel voorbehouden voor astmapatiënten die voor het eerst behandeld worden met een inhalatiecorticosteroïd (bv. via een doseeraërosol). Op vraag van de arts of van de patïent zelf legt de apotheker alles uit over het gebruik (vb. inhalatietechnieken), de werking en de dosering van het geneesmiddel. Ook wordt er uitgelegd wat de aandoening astma eigenlijk is, welk effect het kan hebben op het dagdagelijkse leven en hoe de patïent hiermee het best kan omgaan. Er worden tips en advies gegeven over de dagelijkse activiteiten.

– HUIDANALYSETOESTEL:
Wat zijn de grootste behoeftes van uw huid en hoe kan ik deze invullen? Dankzij ons Callegari-toestel kunnen wij een huidanalyse op maat uitvoeren. Aan de hand van verschillende parameters zoals hydratatie, sebum, elasticiteit, melanine en ph-waarde zijn wij in staat een ideale dag en nacht verzorging te adviseren. Het biedt ons ook de mogelijkheid een gepaste zonnefactor aan te raden voor uw huidtype! Deze huidanalyse duurt een 10 à 15 tal minuten en is een gratis service. Om de analyse met zorg te kunnen uitvoeren vragen wij u bij voorkeur, op voorhand een afspraak te maken. Zo kunne we de nodige tijd nemen om uw resultaten te analyseren en met u te bespreken. Vraag ernaar bij ons in de apotheek of contacteer ons via

aarsele@apovandaele.be                                aalter@apovandaele.be
051/633058                                                           09/3302258
Jules Van Ooststraat 27                                   Brugstraat 136
8700 Aarsele                                                       9880 Aalter

– VERVALLEN MEDICATIE: Vervallen medicatie mag niet zomaar bij het gewone afval worden gesmeten. Dit ter bescherming van het milieu en uw eigen gezondheid. Geneesmiddelen kunnen gratis bij ons worden afgeleverd. Hiervoor hoeft u enkel de medicatie uit hun verpakking te halen. Alles wordt bij ons verzameld en geregeld door een speciale dienst opgehaald. Zij zorgen vervolgens voor een veilige vernietiging. Wat breng je WEL naar de apotheek? -Ongebruikte pillen, zetpillen en capsules (ze mogen nog in de doordrukverpakking zitten) -Restjes zalf in de tube -Restanten van siropen en vloeibare geneesmiddelen in hun fles -Restanten van sprays en aërosolflacons Wat breng je NIET naar de apotheek? -Lege glazen flessen (=glasafval) -Lege kartonnen doosjes en bijsluiters (=papier en karton) -Lege doordrukverpakkingen (=Restafval) -Resten tandpaste, shampoo, zeep, badschuim (= KGA) -Gebruikte naalden (=KGA) -Verbanden, kompressen, watten,… (=restafval) -Babyvoeding, kruiden, vitaminenpreparaten (= restafval) -Teststrookjes, incontinentiematerialen, … (=restafval)